
حل مشکل متصل نشدن بلوتوث در ویندوز ۱۰ ،مفهوم کلمه بلوتوث و استفاده از آن در ویندوز ۱۰ برای همگی ما، تعریف شده و مشخص است؛ قطعا زمانی را بهیاد میآورید که خبری از برنامههای متعدد انتقال فایل نبود یا این برنامهها مد نبودند و ما مجبور میشدیم تا برای انتقال یک عکس از بلوتوث دستگاههای خود استفاده کنیم. هرچند که حالا دیگر بلوتوث، انقدر سطح پایین کار نمیکند و بیشتر برای اتصال دستگاههایی مانند اسمارتواچها و ماوسها به کار میرود، اما گاها، مشکلاتی در اتصال آن دیده میشوند. اگر از ویندوز ۱۰ استفاده میکنید و متوجه عدم اتصال بلوتوث خود شدهاید، نگران نباشید، زیرا این عدم اتصال، یک مشکل همهگیر شده. برای رفع این اشکال، کافی است تا در ادامه، به نیت ویندوز ۱۰ از یکی از ۱۰ راه زیر استفاده کنید تا به نتیجه برسید.
بلوتوث دستگاه خود را روشن کنید
بلوتوث هیچ دستگاهی به طور پیشفرض، دائما روشن نیست و باید آن را به طور دستی، فعال کنید. برای فعال کردن بلوتوث در ویندوز ۱۰، ابتدا باید با فشاردادن کلیدهای ویندوز و A به پنجرهای بروید که شامل مستطیلهای کوچکی، منجمله ابزارک بلوتوث است. اگر بلوتوث شما، خاموش شده، آن را روشن کنید؛ ضمنا، درنظر داشته باشید، که اگر حالت هواپیمای شما نیز روشن است، آن را خاموش کرده و سپس بلوتوث را روشن کنید.
وضعیت بلوتوث دستگاه را بررسی کنید
برای بررسی وضعیت بلوتوث، باید از طریق کلیدهای میانبرد ویندوز و R به یک نوار جستجو، راهنمایی شوید و در آنجا، عبارت services.msc را جستجو کنید. در اینجا، لیست بلندبالایی را میبینید که باید در آن، به دنبال مواردی که به بلوتوث مربوط هستند و این کلمه را دربردارند، بگردید. این موارد را یک به یک، چک کنید و اگر در موردی، متوجه شدید که سرویس STOP شده، گزینه کناری آن، یعنی گزینه Start را بزنید.
معرفی کردن سیستم
اگر مشکل شما، اتصال گوشی است و هر کاری میکنید، تلفن هوشمندتان، به کامپیوتر، متصل نمیشود، باید از همین راه استفاده کنید. برای استفاده از این روش، کافی است تا با استفاده از کلیدهای میانبرد ویندوز و I به پنجرهای بروید که شامل گزینهای به نام Devices است؛ این مورد را انتخاب کرده و در پنجره بعدی، گزینه More Bluetooth Options را بزنید و اگر تیک Allow Bluetooth devices to find this PC غیر فعال است، آن را فعال کرده و تنظیمات را با استفاده از کلید OK ثبت کنید.
آپدیت کردن ویندوز
نه تنها، ویندوز بلکه تمامی سیستم عاملها، باید بهروز باشند تا بتوان از تمامی خدمات آنها استفاده کرد. اگر نسخه ویندوز ۱۰ شما به قبل از تاسیس شرکت مایکروسافت برمیگردد، باید آن را آپدیت کنید و احتمالا هم به همین دلیل است که بلوتوث، به مشکل خورده. البته ممکن است، خود درایور بلوتوث هم قدیمی باشد و در این صورت، باید راه دیگری را در پیش بگیرید، که آن را در ادامه توضیح میدهیم.
آپدیت درایور بلوتوث
یکی از مواردی که ممکن است، باعث مشکل در بلوتوث شده باشد، آپدیت نکردن ویندوز است و دیگری هم آپدیت کردن آن. اگر ویندوز خود را اخیرا آپدیت کردهاید و بلوتوث شما از کار افتاده، مشکل به همین موضوع برمیگردد. برای آپدیت درایور بلوتوث دستگاه خود، در مرحله اول باید کلیدهای میانبرد ویندوز و X را فشار دهید. سپس Device Manager و بعد از آن، گزینه بلوتوث را انتخاب کنید. بر روی آداپتور، کلیدراست کرده، گزینه Update driver و بعد از آن، Search automatically for updated driver software را انتخاب کنید و طبق دستورات پیش بروید. بعد از اتمام این مراحل، سیستم خود را ریاستارت کنید.
دستگاههای متصل را غیر فعال کنید
اگر مشکل شما، اینگونه است که ماوس شما متصل بوده، ولی گوشی شما، متصل نمیشود، این راه را حتما باید امتحان کنید، هرچند که معمولا چنین رخدادی، زیاد تکرار نمیشود. بیایید، فرض کنیم که چند دستگاه به بلوتوث کامپیوتر شما، وصل شدهاند و حالا میخواهیم، دستگاه بعدی را برای مدت زمان کوتاهی وصل کنید و میبینید که اتصال، برقرار نمیشود و حالا باید با استفاده از کلیدهای ویندوز و I به پنجرهای بروید که شامل گزینهای با نام Devices است. حال، دستگاههای متصل به بلوتوث را میبینید و شما باید تمامی این دستگاهها را Remove کنید و سپس، بار دیگر، دستگاهی که میخواستید وصل کنید و وصل نمیشد را امتحان کنید.
Bluetooth Troubleshooter
Bluetooth Troubleshooter یک سیستم منحصربهفرد است، که برای موارد دیگر با نام همان موارد، درنظر گرفته شده، مثلا برای اتصال به اینترنت، شما یک Troubleshooter برای اتصال به اینترنت دارد؛ بگذریم. این Bluetooth Troubleshooter در اصل، مشکلات مربوط به بلوتوث را پیگیری میکند و بزرگترین راه حل ما است. برای استفاده از این گزینه، ابتدا باید کلیدهای ویندوز و I را بایکدیگر فشار دهید و سپس از مسیر Update & Security > Troubleshoot > Bluetooth > Run the troubleshooter نسبت به حل مشکل خود، اقدام کنید.
جابهجا کردن دستگاه مورد نظر
اکثر مواردی که با استفاده از بلوتوث، به دستگاههای دیگر متصل میشوند، از بلوتوث نسخه ۵ بهره میبرند، که تا فاصله ۱۰ متری، کارایی دارد؛ اما ممکن است، محدوده گوشی یا هرچیزی که شما میخواهید به کامپیوترتان متصل شود، خیلی کوچکتر از این حرفها باشد و برای این کار، باید کمی آن را تکان داده و به کامپیوتر خود، نزدیک کنید.
آسیب سختافزاری
بلوتوث، یک قطعه کوچک دارد، که با استفاده از آن، به دیگر دستگاهها متصل میشود و هر قطعه کوچک یا بزرگی، قابلیت این را دارد که در اثر ضربه، به مشکل بربخورد. برای بررسی این مورد، باید به حافظه خود رجوع کنید و ببینید که آیا در این اواخر، کامپیوتر یا هر دستگاهی که از آن استفاده میکنید، دچار یک ضربه کاری شده یا در مجاورت مایعات بوده.
تنظیم از طریق بایوس
این مورد هم به همان موضوع بهروز رسانیها برمیگردد. اگر شما، بایوس خود را بهروز رسانی کردهاید و قبل از آن هم، خبری از خرابی بلوتوث نبوده، احتمالا شما دارید با تغییرات خودبهخودیای که بایوس، ایجاد کرده، دست و پنجه نرم میکنید. برای فعال کردن بلوتوث با وجود این مشکل، ابتدا باید پنجره بایوس را بازکرده و به گزینههای مربوط به سختافزار، رجوع کنید. در اینجا، گزینه بلوتوث را پیدا کرده و آن را فعال کنید. بعد از این کار، ویندوز ۱۰ را بوت و سپس با استفاده از کلیدهای میانبرد ویندوز و A بلوتوث خود را روشن کنید.