اخبار تکنولوژی ، راهنمای خرید موبایل و تبلت و … – دیجی دو

گلکسی نوت ۲۰ و گلکسی نوت ۲۰ اولترا از نگاه دیجی دو

گلکسی نوت ۲۰ و گلکسی نوت ۲۰ اولترا

زمان مطالعه: 9 دقیقه

گلکسی نوت ۲۰ و گلکسی نوت ۲۰ اولترا  ،ورود پرچمداران سامسونگ پس از مدت ها انتظار ، سطح توقع کاربران از گوشی های هوشمند را بالا برده است. نوت ۲۰ و نوت ۲۰ اولترا به واقع نمایانگر آخرین ورژن از تکنولوژی جهانی در این زمینه هستند. اگر بررسی تخصصی این محصولات را خوانده باشید به خوبی دریافت خواهید کرد که این دو پرچمدار به لحاظ سخت و افزار و نرم افزار چیزی کم ندراند هیچ، بیشتر از سطح انتظار هم دارند.

بعد از کمپانی پر قدرت اپل این سامسونگ است که در بازار جهانی خودنمایی می کند. خانواده دو نفره نوت ۲۰ حس ختام این کمپانی برای ارائه بهترین ها بوده است. تقریبا ۹ سال پیش بود که این کمپانی با وجود اینکه هنوز در این عرصه به شهرت نرسیده بود با رونمایی از اولین مدل از سری نوت بازار جهانی را متحیر و متحول کرد. این گوشی با نمایشگر ۵.۳ اینچی دربین گوشی های آن زمان که حداکثر ۴ اینچ داشتند چشم همگان را به خود خیره کرد. از آن زمان به بعد دیگر کاربران به کمتر از آن راضی نبودند . همین اتفاق مسیر تولید سری نوت را تقویت کرد به طوری که حالا با نمایشگر های بیش از ۶ اینچ در این سری مواجه هستیم. به دلیل استقبال بی سابقه از این دو محصول دیجی دو بررسی ای از این دو برادر ارائه داده است که خواندن آن می تواند مفید فایده باشد.

دو پرچمدار سامسونگ در یک نگاه

مراسم رونمایی از این دو محصول جدید از کمپانی سامسونگ به علت پاندمی کرونا به طور آنلاین برگزار شد. البته که بسیاری از کمپانی ها نیز مجبور به رونمایی مجازی محصولات خود بوده اند. اما این اتفاق نتوانست هیجان انتظار برای رونمایی از این دو مدل را تحت تاثیر قرار دهد. پسوند اولترا که به تازگی در مدل های سری اس و حالا سری نوت دیده می شود خود گویای برتری این دو محصول نسبت به هم کیشان خودشان است. نوت ۲۰ اولترا که بسیار شباهت با مدل اس آن دارد نمایش دهنده مدل برتر گوشی های هوشمند سامسونگ هستند. ویژگی های اعجاب انگیز این دو مدل موجب شده که قیمت های آن ها نیز سر به فلک کشد. بسیاری از کاربران با وجود ناتوانی در خرید این اسمارتفون ها راضی به مشاهده و لمس آن ها در فروشگاه های سامسونگ هستند. گلکسی نوت 20 و گلکسی نوت 20 اولترا از نگاه دیجی دو

کیفیتی باور نکردنی در بدنه

بی شک آنچه شما را به سمت یک گوشی جذب خواهد کرد نمایی ظاهری آن است. سامسونگ نیز این قانون نانوشته را به خوبی می شناسد. بنابراین بدنه این دو اسمارتفون را طوری طراحی کرده که از بین تمامی گوشی های هوشمندش خودنمایی کند. در همین جا باید بگوییم که این دو گوشی به دلیل نوع مواد سازنده در آن ها و همچنین باتری های بسیار پر قدرت به عنوان گوشی های سنگین شناخته می شوند. اما نوت ۲۰ به علت انحنای لبه ها خوش دستی بیشتری خواهد داشت. رنگ های این دو مدل کمی با یکدیگر تفاوت دارند. به این جهت که می توانید نوت ۲۰ اولترا را در رنگ های سفید، مشکی و برنزی تهیه کنید. اما در نوت ۲۰ معمولی رنگ سفید جای خود را به رنگ سبز داده است. با این حال این اولین بار است که سامسونگ برای سری نوت خود از رنگ برنزی استفاده می کند. در جنس بدنه نوت ۲۰ اولترا یک گام جلوتر است. این گوشی با محافظ شیشه ای گوریلا گلس نسل هفتم یعنی گوریلا گلس ویکتوس پوشیده شده است. اما در نوت ۲۰ شاهد قاب پشتی از جنس پلاستیک هستیم. این انتخاب قدری عجیب به نظر می رسد. شاید تفاوت قیمتی ای که بین این دو محصول است، ابتدا از بدنه آن ها نشات می گیرد. البته ناگفته نماند که محافظ شیشه ای در مدل نوت ۲۰ از نوع گوریلا گلس ۵ است. این پست رفت سامسونگ برای نوت ۲۰ در پنل جلویی نیز خود جای سوال ایجاد کرده است. نمایشگر های دو گوشی در نگاه اول بسیار با یکدیگر متفاوت هستند. در نوت ۲۰ شاهد صفحه نمایشی هستیم که با حداقل حاشیه نمایشگری را به رخ می کشد که در زاویه ها نیز کمی خمیدگی دارد. اما در مدل برتر یعنی نوت ۲۰ اولترا گویی نمایشگر به سمت طرفین سوق پیدا کرده. بنابراین از حاشیه های مزاحم خبری نیست. اما به خاطر داشته باشید که تجاوز نمایشگر به طرفین در حین کار به علت لمس شدن کمی اختلال عملکرد را ایجاد خواهد کرد.  اما تفاوت ها همینجا پایان نمی یابد. حفره ای که برای جایدهی دوربین سلفی تعبیه شده است در مدل نوت ۲۰ کمی بزرگتر جلوه می کند. بخش امنیتی این گوشی به قاب جلویی منتقل شده است اتفاقی که انتظارش را داشتیم. حسگر اثر انگشت بر پنل نمایشگر قرار گرفته است. آنچه ظاهر این دو گوشی را مجذوب کننده تر می کند نمای دوربین های آن ها است. آرایش دوربین ها در این دو مدل بسیار به یکدیگر شباهت دارد. هر دو دوربین از سه لنز تشکیل شده اند که پیکسل های آن ها بسیار با یکدیگر متفاوت هستند. برجستگی قابل مشاهده ماژول دوربین در نوت ۲۰ اولترا ممکن است کمی زننده به نظر رسد. چراکه به راحتی می توان فاصله آن با بدنه را مشاهده کرد و اما این انفصال از بدنه در نوت ۲۰ معمولی کمتر به نظر می رسد. با این حال برجستگی ماژول به علت همرنگی آن با بدنه، تداعی کننده ماژول مشکی نازیبای اس ۲۰ اولترا نیست. همانطور که مشاهده می کنید در قاب ماژول دوربین نوت ۲۰ اولترا فوکوس لیزری در کنار فلش خودنایی می کند، قابلیتی که در نوت ۲۰ معمولی نیست. از دیگر ویژگی های ظاهری این دو دستگاه که با یکدیگر مشترک هستند، می توان به درگاه شارژ USB 3.2 Type-C ، بلندگوی صدا و همچنین قلم لمسی اشاره کرد. در سمت چپ هر دو دستگاه شیاری برای ورود و خروج سیم کارت دیده می شود که در مدل اولترا میزبان کارت حافظه جانبی نیز است، اما در مدل معمولی این امکان دیده نمی شود. گرچه نبود شیار کارت حافظه برای نوت ۲۰ ضعف آن محسوب می شود، اما حافظه ۲۵۶ گیگابایتی مانع از نیاز کاربران به فضای ذخیره سازی بیشتر خواهد شد.

نمایشگر هایی که حرف آخر را می زنند

نمایشگر این دو محصول تفاوت های فاحشی با یکدیگر دارند گوشی مدل پایه از این جهت تناسبی با بردار بزرگتر خود ندارد. نمایشگر نوت ۲۰ اولترا با ۶.۹ اینچ که فاصله زیادی با عدد ۷ ندارد از نرخ تازه سازی ۱۲۰ هرتزی و نرخ ثبت لمس ۲۴۰ هرتزی برخوردار است. این درحالی است که برادر کوچکتر با نمایشگر ۶.۷ اینچی خود تنها نرخ تازی سازی ۶۰ هرتزی داشته و از نوع FHD+ است.

قابلیت های شگفت انگیز قلم لمسی به لطف نرم افزار حرفه ای

در ابتدا بیان کنیم که سامسونگ در مدل های جدید خود از رابط کاربری جدیدی نیز استفاده کرده است. این رابطه کاربری که نسخه UI 2.5  است کمی از نسخه UI 2.1 متفاوت است. اما به هر طریق به عنوان نسخه جدید رابط کاربری این کمپانی شناخته می شود. اندروید ۱۰ که آخرین ورژن اندروید حال حاضر است نیز در این دو مدل به کاربرده شده است. مهمترین بخش مشخصات نرم افزار مربوط به ویژگی و امکانات قلم لمسی این دو برادر است. اکنون در این دو مدل می توانید نوت ها را به فایل های PDF اضافه کرده و یا از نوشتار های خود خروجی های PDF  و یا پاورپوینت بگیرید. علاوه بر این قابلیت ها سرعت عملکرد این قلم بسیار تغییر کرده است. تاخیر در قلم لمس سری نوت ۲۰ از ۴۲ میلی ثانیه به ۹ میلی ثانیه کاهش پیدا کرده است. با این وجود این تفاوت در نوت ۲۰ معمولی کمی کمتر است. تاخیر قلم در این مدل به ۲۶ میلی ثانیه کاهش پیدا کرده است. به جز قابلیت های که به آن اشاره شد امکان استفاده از قل لمسی در مدل های جدید تنها در دوربین، گالری ، پخش کننده موسیقی و دسته ای از اپلیکیشن ها خلاصه نمی شود. حالا شما می تواند در تمامی بخش های نرم افزاری از این قلم استفاده کنید. دیگر امکانات این قلم لمسی به مانند قبل در دسترس خواهد بود.

جنگ دوربین های اعجاب انگیز در سری نوت ۲۰ سامسونگ

آنچه سری نوت ۲۰ را به مانند سری اس ۲۰ هیجان انگیز می کند قابلیت های دوربین آن ها است. نوت ۲۰ به مانند هم کیش خود یعنی اس ۲۰ دارای دوربین های یکسان هستند. اما در سری اولترا نوت ۲۰ اولترا کمی عقب تر از اس ۲۰ اولترا گام بر می دارد. بدین ترتیب در نوت ۲۰ معمولی شاهد سه لنز ۱۲، ۶۴ و ۱۲ پیکسل هستیم که به ترتیب لنز های اصلی، زوم و الترا واید را تشکیل می دهند. در نوت ۲۰ اولترا سه لنز مشابه مدل پایه وجود دارد که لنز اصلی آن ۱۰۸ مگاپیکسل و دو لنز دیگر ۱۲ مگاپیکسلی هستند. بنابراین نوت ۲۰ اولترا در نداشتن لنز TOF و همچنین جایگزینی لنز ۱۲ مگاپیکسلی پریسکوپی به جای ۴۸ مگاپیکسل پریسکوپی از اس ۲۰ اولترا متمایز می شود. اما این رقابت بین پرچمداران سامسونگ پایانی ندارد. لنز دوربین سلفی در هر دو برادر نوت ۲۰ به یک لنز ۱۰ مگاپیکسلی مجهز شده اند، درحالی که اس ۲۰ اولترا دارای یک لنز ۴۰ مگاپیکسلی برای دوربین سلفی است.

پردازنده های دوگانه کماکان در مدل های پرچمدار سامسونگ

اینکه چرا سامسونگ از این دو دستگی در بهره مندی از پردازنده های مختلف استفاده می کند هنوز جای سوال دارد. با این وجود این بار نیز نسخه پردازنده اسنپدراگون ۸۶۵ منحصر به بازار های چین، ژاپن، کره جنوبی و امریکاست و نسخه دوم با پردازنده اکسینوس ۹۹۰ برای بازار های بین المللی از جمله ایران. البته که این کمپانی ادعا کرده است که نسخه بین المللی این محصول به نسبت مدل های گذشته در پردازش مرکزی و همچنین پردازش گرافیکی پیشرفت های چشمگیری داشته اند. از این رو در هر دو پردازنده دسترسی به شبکه ۵G وجود دارد. نکته مهم در زمینه حافظه این دو عضو جدید این است که نوت ۲۰ تنها در یک نسخه ۸ گیگابایتی رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه داخلی عرضه خواهد شد. در حالی که مدل برتر یعنی نوت ۲۰ اولترا در سه نسخه ۱۲ گیگابایت رم و ۱۲۸، ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت حافظه داخلی عرضه می شود. آنچه جای تعجب دارد عدم وجود شیار کارت حافظه در مدل نوت ۲۰ است در حالی که مدل نوت ۲۰ اولترا با دارا بودن سه نسخه باز هم امکان ارتقا حافظه در آن وجود دارد. با این حال وجود رم های ۱۲ و حتی ۸ گیگابایت کاربران را از فضای ذخیره سازی بیشتر بی نیاز می کند.

کاهش حجم و انرژی باتری به بهای وجود قلم لمسی

با توجه به اینکه در سری اس ۲۰ شاهد تعبیه باتری های حجیم ۴۵۰۰ و ۵۰۰۰ بودیم در این سری از پرچمداران سامسونگ به دلیل وجود قلم لمسی و فضایی که اشغال می کند، امکان بهره مندی از باتری های غول آسا نبوده است. از این جت این کمپانی به بهره مندی از باتری های ۴۵۰۰ و ۴۳۰۰ میلی آمپری بسنده کرده است. با این وجود احتمال می رود که به علت روشنایی خیره کننده نمایشگر عمر این باتری متوسط قلمداد شود. ویژگی باتری ها در هر دو تازه وارد نوت ۲۰ یکسان است. هر دو مدل از شارژ سریع ۲۵ واتی، شارژ وایرلس ۱۵ واتی و شارژ معکوس وایرلس ۴.۵ واتی بهره مند هستند. تفاوتی که نوت ۲۰ اولترا با اس ۲۰ اولترا در این قسمت دارد وجود باتری ۵۰۰۰ میلی آمپری با شارژ  سریع ۴۵ واتی در اس ۲۰ اولترا است.

جمع بندی پایانی

اگر بخواهیم به ارزش خرید این دو مدل با توجه به مدل های گذشته اشاره کنیم، درمی یابیم که نوت ۲۰ اولترا گرچه نمایانگر پیشرفت به نسبت نوت ۱۰ پلاس بوده و به خاطر قلم لمسی خود از اس ۲۰ اولترا متمایز می شود، اما درباره نوت ۲۰ نمی توان توجیهی در تولید آن یافت. این مدل با دارا بودن مشخصات اس ۲۰ پلاس با وجود اینکه در بسیاری از امکانات نزول پبدا کرده است قیمتی غیر منصفانه دارد و اگر بخواهیم عمیق تر بررسی کنیم این مدل نمی تواند جایگاهی در محصولات نوت داشته باشد. اینکه چرا این کمپانی به تولید چنین محصولی اقدام کرده هنوز برای منتقدین و حتی طرفداران جای سوال است. گذر از ابهامات تولید نوت ۲۰ ما را با چالش دیگری در نوت ۲۰ اولترا مواجه می کند. گرچه این گوشی با دارا بودن نمایشگر و بدنه بسیار جذاب و همچنین دوربین های کارآمد هنوز بهترین پرچمدار این سری به شمار می آید؛ اما نبود قلم لمسی و همچنین صرف نظر از ظاهر جذاب چیزی غیر از تجربه اس ۲۰ اولترا را تداعی نخواهد کرد. بنابراین نمی توان برچسب قیمت ۱۳۰۰ دلاری برای این محصول را توجیه کرد. با این وجود در زمان خرید این محصول ابتدا انتظار خود را از داشتن یک گوشی هوشمند و همچنین کارآمدی قلم اس پن را در نظر بگیرید، شاید با یک حسابگری ساده شما نیز بین سری اس و سری نوت نتوانید تفاوتی قائل باشید.
خروج از نسخه موبایل