مقایسه گلکسی نوت ۷ و نوت ۷ فن ادیشن
مقایسه گلکسی نوت ۷ و نوت ۷ فن ادیشن ، شرکت سامسونگ در سال ۲۰۱۶ نسل جدید فبلت پرچمدار خود را به نام گلکسی نوت ۷ معرفی کرد. گوشی هوشمندی که مشخصات رده بالایی برای آن درنظر گرفته شد و انتظار می رفت فروش بالایی را برای شرکت کره ای به دنبال داشته باشد. اما متاسفانه چنین چیزی صورت نگرفت و گلکسی نوت ۷ نیز به عنوان اسمارتفونی از رده خارج تولید و فروش آن متوقف شد. علت این توقف تولید و فروش مسئله باتری بود که در ابتدا عرضه پدیدار گشت و با فراخوان های متعدد کارساز نبود. در نهایت مدتی بعد گزارش ها خبر از در راه بودن نسخه فن ادیشن این گوشی هوشمند دادند.
شایعات می گفتند سامسونگ می خواهد برای بازارهای منتخبی نسخه ریفربیشد یا همان تعمیر شده گلکسی نوت ۷ را با رفع نقص عرضه دارد. البته این عرضه با حجم گسترده ای نبوده و میزان کمی را دربرمی گیرد که چنین نیز شد. در نهایت اخیرا کمپانی سامسونگ تصمیم گرفت گوشی هوشمند گلکسی نوت ۷ فن ادیشن را معرفی کند. محصولی با مشخصات نسبتا تغییر یافته که بیشتر مربوط به بخش باتری و دردسرساز آن می شود.
در این مقاله قصد داریم به مقایسه نسخه اصلی و ریفربیشد یا همان تعمیر شده گلکسی نوت ۷ بپردازیم تا مشاهده کنیم چه تغییری صورت گرفته تا گلکسی نوت ۷ باری دیگر رنگ بازار را ببیند و شاهد فروشی باشد:
باتری
همانطور که گفته شد یکی از مهمترین بخش هایی تغییر یافته پک باتری بود که سامسونگ آن را تغییر داد. این یعنی سامسونگ بسته باتری دیگری را برای نسخه فن ادیشن گلکسی نوت ۷ درنظر گرفته است. به شکلی که نسخه اصلی دارای باتری ۳۵۰۰ میلی آمپری بود اما نسخه جدید از باتری ۳۲۰۰ میلی آمپری جهت کاهش خطر انفجار و بهبود عملکرد باتری بهره گرفته است. بنابراین باید یکی از تغییرات صورت گرفته را باید باتری پرظرفیت نسخه اصلی و کاهش ظرفیت ۳۰۰ میلی آمپری آن جهت پایان دادن به حادثه انفجار دانست. چنین باتری اگرچه ظرفیت کمتری داشته اما عمر بیشتری به دنبال دارد و می تواند عملکرد مطلوبی از خود نشان دهد. بنابراین جای نگرانی نبوده که احتمالا دارد این نسخه نیز منفجر شود بسیار نادرست است. زیرا سامسونگ بررسی های لازم را در جهت پایان دادن به آتش گرفتن باتری گلکسی نوت ۷ در نظر گرفته است. بنابراین جای تعجبی نداشته یکی از تغییرات بخش باتری گلکسی نوت ۷ فن ادیشن باشد.
پردازنده
گلکسی نوت ۷ از پردازنده اسنپدراگون ۸۲۰ کوالکام با فرکانس ۲.۱۵ گیگاهرتزی بهره می برد اما در گلکسی نوت ۷ فن ادیشن شرکت سامسونگ برای ایجاد تغییراتی از پردازنده اسنپدراگون ۸۲۱ بهره گرفت هاست. بنابراین چنین پردازندهای، گوشی هوشند موردبحث را در اجرای برنامه های سنگین و بازی های پرحجم یاری می کند. با این حساب یکی دیگر از تغییرات صورت گرفته در گلکسی نوت 7 فن ادیشن علاوه بر باتری، پردازنده متفاوتی در هریک به کار گرفته شده است. اگرچه پردازنده های دو گوشی هوشمند نسبتا یکسان هستند بنابراین با تراشه گرافیکی آدرنو 540 و دو پردازنده باید انتظارات بالای از هر دو مدل گوشی هوشمند شرکت سامسونگ داشت. البته نسخه دوم 5 درصد می تواند عملکرد بهتری در مقایسه با اسنپدراگون 820 داشته باشد.
البته در ساختار هر دو مدل چهار هسته ای هستند و با پیکربندی سخت افزاری بزرگی که سامسونگ برای آنها رقم زد می توان انتظار داشت تا عملکرد بالایی از خود نشان دهند. بنابراین در بخش پردازنده تغییر بسیاری صورت نگرفته و این جایگزینی انجام شده بسیار محدود است.
ظاهر
در ظاهر دستگاه جدید هیچ تغییر خاصی حاصل نشده زیرا بیشتر تغییرات به بخش سخت افزاری آن مربوط بوده که دلیلی وجود نداشت سامسونگ تغییر ظاهری را حاصل کند. البته باکس دستگاه با نام و عنوان جدیدی همراه شده که به نوعی اختلاف محسوب می شود و باید آن را متفاوت از دستگاه اصلی دانست. گلکسی نوت فن ادیشن همانطور که نام آن پیداست یک دستگاه تعمیر شده بوده که در مقایسه با گلکسی نوت ۷ تغییرات سخت افزاری را شاهد بوده تا باری دیگر مشکلاتی را برای صاحبان رقم نزند.
بنابراین عدم تغییر ظاهری گلکسی نوت فن ادیشن دور از انتظار نبود و احتمال می دادیم که سامسونگ هیچ تغییری را در ظاهر محصول خود حاصل نکرده و با همان ساختار عرضه سازد.
رابط کاربری
Galaxy Note FE همچنان با سیستم عامل اندروید ۷.۰ نوقا همراه است که در رابط کاربری تشابهی با گلکسی نوت ۷ دارد. اما تجربه کاربری این مدل نسبت به تلفن هوشمند نخست بهبود پیدا کرد. این سیستم عامل در اوایل سال جاری برای گلکسی اس ۸ منتشر شد و سپس به گلکسی J5 2017 مقرون به صرفه نیز راه پیدا کرده است. بنابراین سامسونگ چنین سیستمی عاملی را با رابط کاربری یکسان برای عمده گوشی های هوشمند خود با کمی تفاوت عرضه می دارد. البته نباید تجربه رابط کاربری تمامی این مدل ها را یکسان دانست اگرچه مدل سیستم عامل یکسان است.
بیکسبی
شرکت سامسونگ هنگامی که گلکسی اس ۸ را معرفی کرد به معرفی بیکسبی دستیار دیجیتالی هوشمند نیز پرداخت. در حالی که گلکسی نوت ۷ فاقد دستیار هوشمند سامسونگ بود اما شرکت کره ای برنامه ریزی نمود تا آن را در گلکسی نوت FE به کارگیرد تا نسبت به مدل اصلی تفاوت فاحشی داشته باشد. بیکسبی پاسخگوی تمامی پرسش های شما بوده و یک دستیار دیجیتالی حقیقتا هوشمند است. بنابراین میتوان به آن اعتماد کرد و عمده سوالات را پرسید.
نتیجه گیری
شرکت سامسونگ تلفن هوشمند گلکسی نوت FE را تنها به تعداد ۴۰۰ هزار دستگاه تولید کرده و عرضه محدودی دارد. اما قیمت آن نسبت به مدل پیشین ارزان تر بوده و به قیمت ۶۱۰ دلار عرضه می شود. انتظار داریم بزودی شاهد عرضه دستگاه در بازارهای دیگری باشیم.
دیدگاه شما