کنگرهی جهانی موبایل سال ۲۰۲۰ یکی از هیجانانگیزترینها بود. اولین محصولی که در این نشست رونمایی شد پرچمداری از کشور چین بود؛ گوشی mi 9 که شیائومی آن را عرضه کرده است. این گوشی، اولین پرچمدار شرکت شیائومی بود که به همراه تراشهی کوالکام (اسپندراگون ۸۵۵) معرفی شده. پردازشگر و گرافیک این دستگاه فوق العاده هستند، حتی با اینکه فناوری ۵G در ساخت آن به کار نرفته است.
مشخصات فنی گوشی mi 9
- بدنهی شیشهای و فلزی
- محافظ گوریلا گلس ۶ در قسمت جلو و گوریلا گلس ۵ در قسمت عقب
- نمایشگر ۶.۳۹ اینچی Super AMOLED
- دوربین سه گانهی پشتی به همراه سنسور های ۴۸ + ۱۲ + ۱۶ مگاپیکسلی
- دوربین سلفی ۲۰ مگاپیکسلی
- سیستم عامل اندروید پای
- تراشهی اسنپدراگون ۸۵۵
- رم ۶ و ۸ گیگابایتی
- حافظهی داخلی ۶۴ و ۲۵۶ گیگابایتی
- باتری ۳۳۰۰ میلی آمپری
- اثرانگشت زیر نمایشگر
گوشی Mi 9
نقاط ضعف گوشی mi 9
برای مدتهای طولانی، هیچ کدام از محصولات شیائومی، دارای استاندارد IP68 نبودند. از همین رو، Mi9 هم این استاندارد را نداشته و ضد آب نیست. ضعف دیگری که در این گوشی مشاهده میشود، فقدان جک ۳.۵ میلی متری هدفون و اسپیکرهای استریو است. حتی پوکوفون اف ۱ هم دو اسپیکر دارد و حالا نداشتن اسپیکر استریو توسط گوشی mi 9 به عنوان یک گوشی پرچمدار چندان قابل قبول نیست.
ضعف دیگری هم که در این گوشی وجود دارد، کمبود حافظهی داخلی آن است و اینکه نمیتوانید این مقدار را با کارت حافظه خارجی بیشتر کنید.
آنباکسینگ Mi9
دورن جعبهی گوشی Mi9 یک شارژر ۱۸ واتی، کابل شارژ TYPE C و کابل تبدیل یو اس بی به جک ۳.۵ میلی متری قرار دارد. شرکت شیائومی در حال حاضر شارژر وایرلس خود را که با شارژ سریع ۲۰ وات کار میکند با قیمت ۲۰ دلار به فروش میرساند که شما آن را درون جعبه می ۹ دریافت خواهید کرد.
طراحی و ساخت گوشی شیائومی می ۹
می۹ مثل بیشتر گوشیهای هوشمند پرچم دار جدید طراحی شده است و در آن از شیشه و فلز استفاده شده. شما میتوانید این گوشی را در رنگهای مشکی، آبی اقیانوسی و بنفش کم رنگ و نسخهی شفاف آن خریداری کنید. مدل شفاف به شکلی طراحی شده که با نگاه کردن به آن انگار دارید درون گوشی را میبینید. در حالی که اینطور نیست و این شکلها فقط طراحی روی قاب هستند. فریم فلزی اطراف دستگاه دارای یک خمیدگی کوچک است که البته به راحتی استفاده از گوشی کمک خاصی نمیکند اما در ظاهر گوشی mi 9 تاثیر دارد.
قابلیت خوبی که بر روی پنل پشتی این دستگاه شاهد آن هستیم دوربین سهگانه آن است که برای اولین بار در گوشیهای شیائومی دیده میشود. این دوربین از سنسورهای ۴۸، ۱۲ و ۱۶ مگاپیکسلی تشکیل شده است. ماژول دوربین عقبی گوشی mi 9 کمی برآمده است و این امر شکنندگی آن را در اثر افتادن بیشتر میکند. البته باید در نظر داشت این، امری بدیهی است و باریکتر شدن گوشیها ما را ناچار کرده این تغییرات را بپذیریم.
اگر Mi9 را از رو به رو نگاه کنید، نمایشگر ۶.۳ اینچی آن را خواهید دید که دوربین سلفی با قاب قطرهای، لبه بالایی آن ر ا در بر گرفته است. حسگر نور هم در سمت چپ دوربین است که برای تشخیص میزان نور محیطی که در آن هستید کاربرد دارد. در قسمت بالایی گوشی همچنین سوراخهای مربوط به اسپیکر را خواهید دید. حسگر اثر انگشت در زیر همین نمایشگر تعبیه شده که سرعت خوبی دارد و کار کردن با آن راحت است.
شیائومی سالها است که استفاده از جک ۳.۵ میلی متری هدفون را کنار گذاشته، بنابراین جای تعجب ندارد که میبینیم در گوشی mi 9 خبری از این جک نیست. در سمت راست گوشی دکمههای پاور و کنترل صدا قرار دارند و در قسمت پایینی هم درگاه شارژ Type C را خواهید دید. در قسمت کناری گوشی همچنین کلید AI را خواهید دید که برای فراخوانی دستیار گوگل کاربرد دارد؛ البته شما میتوانید با استفاده از ژستهای مختلف این کلید، آن را برای کارهای دیگری مانند باز کردن دوربین نیز به کار بگیرید.
نمایشگر Mi 9
نمایشگر
گوشی می ۹، نمایشگر سوپر آمولد ۶.۳ اینچی دارد که رزولوشن آن ۱۰۸۰ * ۲۳۴۰ پیکسل است و در هر اینچ تصویر آن، ۴۰۲ پیکسل به نمایش در میآید.این نمایشگر به وسیلهd گوریلا گلس ۶ محافظت میشود و روشنایی آن به لطف پنل آمولد حدود ۴۳۰ نیت است که اگر آن را در حالت اتومات قرار دهید تا ۶۲۰ نیت نیز میرسد. این مفهوم زمانی اهمیت مییابد که بخواهید در نور زیاد به نمایشگر نگاه کنید؛ هرچه میزان روشنایی صفحه بیشتر باشد، در نور زیاد، تصاویر را بهتر نشان خواهد داد.
باتری گوشی Xiaomi Mi9
گوشی mi 9 با یک باتری ۳۳۰۰ میلی آمپری کار میکندکه ۱۰۰ میلی آمپر ساعت کمتر از باتری Mi 8 ظرفیت دارد. با این حال هنگام شارژ وایرلس و شارژ عادی از شارژ سریع پشتیبانی میکند. شما یک شارژر ۱۸ واتی درون جعبهی Mi9 دریافت خواهید کرد که برای کارهای روزمره کافی است و میتواند دستگاه شما را در نیم ساعت تا ۴۵ درصد شارژ کند، با این حال اگر این شارژر برای شما کافی نیست میتوانید شارژر ۲۷ واتی آن را خریداری کنید. این گوشی همچنین از شارژ وایرلس ۲۰ واتی و شارژ توربوی ۲۷ واتی نیز پشتیبانی میکند.
سخت افزار و نرم افزار شیائومی می ۹
Mi9 دارای یک تراشهی هشت هستهای اسنپدراگون ۸۵۵ است که در کنار یک پردازندهی گرافیکی Adreno 640 آن را تبدیل به یک گزینه مناسب برای بازی میکند. شما میتوانید این گوشی را در دو نسخهی ۲۵۶ و ۶۴ گیگابایت حافظهی داخلی و در دو کانفیگ ۶ و ۸ گیگابایت رم خریداری کنید. از نطر نرمافزاری، Mi9 اندروید پای را به همراه MIUI 10 اجرا میکند و از تمام قابلیتهای آن نیز پشتیبانی میکند.
دوربین MI9
سخن نهایی
Mi9 در زمانی که برای اولین بار معرفی شد، یک گوشی پرچمدار عالی بود. حالا با گذر زمان نمیشود خیلی آن را خوب دانست اما هنوز هم در حد خود قابلیتهای خوبی دارد. در این مطلب به بررسی تخصصی این گوشی شیائومی پرداختیم؛ اگر به دنبال آشنایی بیشتر یا خرید گوشی mi 9 هستید، برایتان مفید خواهد بود.